Musik

Piano, fiol, bas, el-gitarr, mandolin, nyckelharpa, akustisk gitarr 

Trummor, sambatrummor, cajon

Solo sång, KVs barnkör, Sång och sagor för lite mindre barn samt vuxenkören Quintakören

Blockflöjt enskilt och i grupp

Keyboard

Här spelar vi i grupp

Teater

Improvisationsteater och manusteater

Media

I denna kurs jobbar vi med filmskapande i olika former, med ett mål av att du som elev ska kunna redigera och producera videor själv och tillsmannans i grupp

Här jobbar ni i grupp tillsammans i vår stora KV-studio. Ni får lära er hur man mixar låtar och spelar in.

Vi undersöker både den verklighet som omger oss och den värld som kallas fantasi. Man får testa på och lära sig om olika tekniker (ex teckning och måleri) och material (ex akvarell, kol, färg och collage). Genom att träffa andra elever med samma intresse kan man inspirera och ha det kul tillsammans i sitt skapande. Bild är ett sätt att se på saker med nya ögon och en spännande sak att få in mer i sitt liv.
Välkomna till en termin av skapande.

Kursgarantier

UNDERVISNING

Undervisning i första hand för ungdomar mellan 6 och 19 år. 

Undervisningen sker dag- och kvällstid vid ett flertal skolor i kommunen samt i KulturLängans (KV)  lokaler i Tingsryd. 
Avgift: 550:-/termin. 1000:-/termin för vuxenelever (fr o m 19 år) och elever bosatta utanför Tingsryds kommun.

På samtliga avgifter tillkommer 10:-/termin för medlemskap i KulturVerkstan.
Medlemskap är obligatoriskt för deltagarna.

LEKTIONSGARANTI

Garantin omfattar KulturVerkstans samtliga elever i ämneskurserna. Antalet lektioner är fastställt till minimum 28 per elev och läsår. Terminerna startar veckan efter grundskolorna startar. Detta ger elever och föräldrar ett mått på vad som kan förväntas av KulturVerkstan.
Lektionslängden kan variera beroende på arbetssätt och gruppindelning. Om eleven väljer att sluta efter andra lektionen in på terminen anses lektionsavgiften vara förbrukad.
Vid lärares sjukdom eller annat giltigt förfall svarar skolan för att i möjligaste mån ge eleven lektion genom att sätta in vikarie. Vid elevs sjukdom eller med kort varsel meddelad frånvaro av annan anledning, frånräknas dessa tillfällen från garantin.
För vissa elever kan antalet tillfällen vara betydligt högre beroende på i vilken omfattning eleven deltar i ensemble/orkester/övriga grupper/föreställningar m.m. Dessa tillfällen som eleven förutses ställa upp på, räknas som undervisningstillfällen och kommer förr eller senare att komma alla elever till del.

VAD HÄNDER OM

 *Det blir för få anmälningar i teater/film på min hemort?
Undervisning kommer att om möjligt erbjudas i en närliggande ort.

 * Det blir för många sökande till respektive instrument?
De som inte kan erbjudas plats placeras i kö. Det kan vara klokt att vid anmälan uppge både första-, andra- och tredjehandsval. Vi kontaktar dig när vi kan erbjuda en plats, och du står kvar i kö för ditt förstahandsval även om du tas in på ditt andra- eller tredjehandsval.

 * Det blir för få anmälningar på min hemort till det instrument jag valt?
Undervisningen kommer om möjligt att förläggas eftermiddags- eller kvällstid vid en närliggande ort.

* Jag inte har något eget instrument?
Ett antal instrument finns att hyra i mån av tillgång till en kostnad av 300:-/termin. Det brukar även vara möjligt att hyra eller hyrköpa instrument i musikaffärer eller på nätet. Kolla gärna upp märken/modeller med din lärare innan du köper eget instrument!

* Jag eller mitt band inte vill ha lektioner utan någonstans att repa?
Du kan du få tillgång till fullutrustad replokal i Tingsryd. Dessa lokaler finns att tillgå när ordinarie undervisning inte bedrivs där. Kontakta kontoret för mera info! Du som redan tar lektioner på KV betalar ingen extra avgift för replokal.

Denna hemsidan använder kakor. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du detta.  Läs mer